De kracht van schrijven


Lentegevoel bij de kerstboom - dinsdag 15 december 2015


 
Lentegevoel bij de kerstboom
 
Voel jij dat ook vandaag, dat het ritme van het seizoen niet bepaald overeenstemt met het jaargetijde waarin we ons bevinden? Dat de duif koert op een boomtak en de zon ons verblindt, alsof we straks met onze handdoek onder de arm naar het strand huppelen? Een verwarrend gevoel, terwijl de de kerstster hangend voor het keukenraam veelbelovend zijn licht verspreidt en daarmee per ongeluk het schijnsel van het zogenaamde voorjaar raakt...
 
In mijn hoofd voel ik waar mijn verbeelding naar toe wil gaan. Naar een goed boek en een groot glas verfrissend water in de tuin óf achter de piano om bij kaarslicht een "christmas recital" ten uitvoer te brengen.
 
 
En terwijl ik probeer te bevatten of de afwijkende ritmiek vanuit mezelf komt of dat de buitenwereld mij daarin meevoert, bedenk ik me hoe mooi en bevoorrecht het eigenlijk is dat ik hierin een keuze heb.
Een keuze die de diversiteit aan mogelijkheden laat zien in de illusie, maar heel dicht bij de werkelijkheid. Ik hoef alleen maar te kiezen en het droombeeld om te zetten in waarheid.
 
Met het besef dat deze mogelijkheid niet voor iedereen op onze wereld is weggelegd, ben ik dankbaar. Dankbaar voor de schijnbare lente, dankbaar voor de aankomende kerst, dankbaar voor de tegenstellingen in mezelf, dankbaar voor het contrast dat de buitenwereld mij laat zien.
 
Anders gezegd: Dankbaar dat ik mag voelen wat ik voel en daar vrijheid in heb.
 
 

Reacties:

Inderdaad, dankbaarheid voor alles daar gaat het in het leven om.

Sunbeam- 21-12-2015

Mooi gezegd weer Rita! Helemaal waar!

Rene- 15-12-2015


Reageren:

Anti-spam 14 + drie = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >